Önszerveződő közösségek

Marcal-menti Kórus

Cím: 9131 Mórichida, Fő utca 131.
Vezetője: Tóth Árpád Tiborné
Elérhetősége: +36 70 / 209 83 25 vagy +36 96 / 369 351
Vezetője: Ihász László
Tevékenysége:

Ezen a néven 2008-ban alakultunk Mórichidán. Műsorainkban népdalok szerepelnek, de újabban más műfajban is kipróbáljuk magunkat. Az országban többfelé szerepeltünk már, részt veszünk nyugdíjas rendezvényeken is. Szereplést vállalunk nem csak a saját településünk, de más falvak nevezetes napjain, ünnepségein.

Őszirózsa Nyugdíjas Klub

Cím: 9131 Mórichida, Fő utca 131.
Vezetője: Gács Istvánné
Elérhetősége: +36 20 / 431 79 13
Tevékenysége:

1988-ban alakult meg a klubunk. Rövid időn belül énekkart alapítottunk. Részt vettünk minden nemzeti ünnepünkön és a falunapokon is. Szoros baráti kapcsolatot ápolunk 12 másik falu klubjával. Megalakult néptánccsoportunk is. Énekkarunk szép sikereket ért el a különféle versenyeken népdal és magyar nóta kategóriában. Sokat járjuk az országot, kirándulásaink összekovácsolják a tagságot. Minden névnapost megünneplünk, kéthetente klubnapot tartunk. Évente egyszer a tagság színházi előadáson vesz részt.

Vöröskereszt Szervezet

Elnöke: Kőmíves Lászlóné
Elérhetősége: +36 20 / 249 41 03
Titkár: Rákász Edit
Véradás szervezési felelős: Vidáné Tóth Renáta
Elérhetősége: +36 20 / 249 41 03 vagy +36 96 / 369 380
Tevékenysége:

A mórichidai Vöröskereszt Szervezete több mint 70 éves múltra tekint vissza községünkben. Fő feladata a véradás szervezése, ami évente két alkalommal történik a községben. Véradóink természetesen a Győrben tartandó véradásokon is részt vesznek. Falunapokon, idősek napján, sport rendezvényeken is aktív tevékenységet vállalunk a közösségi feladatokból (pl. időseknek ételkészítés, a mozgásában korlátozott lakosoknak a rendezvények ideje alatt házhoz visszük az ételt. Jelenleg 16 aktivistával végezzük feladatainkat.

Ifjúsági klub

Vezetője: Szalay Fanni
Elérhetősége: +36 20 / 566 72 22
Tevékenysége:

Fiatalos, vidám csapatunk kb. 10 évvel ezelőtt, egy pályázati pénzből nyert kiránduláson alakult meg. Ez a pályázati pénz nemcsak egy csapatépítő kirándulásra adott lehetőséget nekünk, hanem ezzel együtt egy kis „zugot” is kaptunk, melyet a mai napra csodás kis hellyé sikerült alakítanunk. Ez a falunapi tombolákból befolyt pénzből, valamint az önkormányzat és a civilek társadalmi munkájából valósult meg. Ez a kis társaság jelenleg 18 állandó tagból áll, de szeretettel várjuk a 16 év feletti fiatalokat, akik szívesen tevékenykednek a falu javára. Hogy miből is áll ez a tevékenykedés? – a falu rendezvényein való aktív részvételből, (falunap, advent, hagyományőrző májusfaállítás, szüreti felvonulás, falu és annak határainak szépítgetése, stb.), valamint a más civil szervezetekkel való közös és célravezető munkából. Pár hete vezetőváltás történt, ahol Szalay Fannit választottuk meg új „kormányzónknak”.
(Egy csapat tagjának lenni (...) jobb, mint egyedüli főszereplőként villogni valamiben, ami kevésbé lenyűgöző.)

Öregfiúk focicsapat

Vezetője: Dóka Zoltán
Elérhetősége: +36 20 / 435 78 65
Németh György
Elérhetősége: +36 30 / 855 14 77
Tevékenysége:

A csoport tagjai először a 80-as, 90-es években a mórichidai csapatban focizó sportolók, illetve azt követően a már aktívan nem játszó mórichidai, árpási, rábaszentmiklósi sportszerető személyek. Sportmérkőzések, tömegsport rendezvények szervezése, a téli időszakban - a fiatalok bevonásával - teremfoci hetente Győrszemerén. Fontos cél a közösségépítés, hagyományt teremtő rendezvények megtartása: sportnap, családi nap, közös disznóvágás. Rendszeres kapcsolattartás és mérkőzések szervezése más öregfiú csapatokkal. A meglévő sportlétesítmények gondozása, megóvása, fejlesztési lehetőségek keresése.

Marcal-menti Horgász Egyesület

Cím: 9131 Mórichida, Fő utca 131.
Tevékenysége:

Mórichida határában található a Kaszalapi-tó, ahol a helyi horgászegyesület tagjai töltik el szabadidejüket.
Az Egyesület célja: a horgászmozgalom hagyományainak őrzése, a tagok horgászérdekeinek képviselete, a horgászsport fejlesztése, népszerűsítése mellett a pihenés és a kulturált szórakozás megteremtése. A tagok részére kedvező horgászlehetőségek biztosítása. A szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése, a tagoknak a horgászetika tiszteletben tartására, a természet szeretetére és védelmére való nevelés.

Lázsiás citerazenekar

Vezetője: Horváth Krisztina
Elérhetősége: +36 70 / 944 10 53
Tevékenysége:

Country Tánccsoport

Cím: 9131 Mórichida, Fő utca 131.
Vezetője: Sipos Nándor
Elérhetősége: +36 20 / 391 59 00
Tevékenysége:

Tánccsoportunk 2014. ősszel alakult egy alkalomra, de a nagy sikerre való tekintettel azóta is működik. Jelenleg 15 főt számlál tánccsoportunk.
Fellépünk a környékben tartandó falunapokon, szüreti mulatságokon, jótékonysági rendezvényeken, idősek napján. Ahova meghívnak bennünket, szívesen elvállaljuk a felkérést. Folyamatosan változó, 2x félórás repertoárral szórakoztatjuk a nagyérdemű közönséget.