Beruházások

Tisztelt Látogató!

Önkormányzatunk ezen menüpontban ad tájékoztatást a honlap elindítása utáni megkezdett saját erős beruházásairól, fejlesztéseiről, jelentősebb felújítási munkálatairól.

ZÁRTKERTI PROGRAM (ZP-1-2019)

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az Agrárminisztérium által meghirdetett „Zártkerti Program keretében a települések zártkerti földrészleteinek mezőgazdasági hasznosítását segítő és az infrastrukturális háttér megteremtését célzó települési fejlesztések támogatására” kiírt nyertes pályázat keretében a mórichidai Szőlőhegy infrastruktúrájának fejlesztésére illetve tájjellegű, helyi gyümölcstermesztés felélesztésére kerül sor. A fejlesztés célja a település külterületén a zártkertek megközelítését szolgáló út fejlesztése, megközelíthetőségének javítása.

Folyó beruházás: A 2016-2017- es Járási Startmunka Mintaprogram keretében településünk sikeres pályázat eredményeképpen 1.440.307,-Ft- ot kapott a Belügyminisztériumtól hűtőkamra beruházásra, melynek a beépítése az ún. Kisiskolában folyik és mind a kivitelezés, mind az elszámolás 2017. február 28-ra fejeződik be.

A falu bel- és külterületének gondozása: Önkormányzatunk immár sokadik alkalommal indította el a Hosszabb távú közfoglalkoztatás programját. Mórichidán már néhány éve folytatjuk a belterület és a falu értékeinek közmunkaprogram keretén belüli gondozását. Mórichida belterületén sok olyan zöldterület található, melyek folyamatos gondozása, tisztán tartása állandó jelleggel ad feladatot az Önkormányzat számára. A belterületi utak mellett is állandó jelleggel kell fűnyírást, szemétszedést, parlagfű mentesítést végezni. A faluban több buszmegálló található, amelyek környéke szintén állandó tisztítást, karbantartást igényelnek. A faluban levő Vendel Közösségi Tér, a kultúrház környéke, az artézi kút és környéke szintén állandó karbantartást, takarítást jelentenek az Önkormányzat számára. A belterületen található, fából készített kopjafák, korlátok, padok, asztalok, hirdetőtáblák és a faluköszöntő táblák gondozása és időről-időre való festése szintén folyamatos feladatot jelentenek.

Magyar Falu Program

magyar-falu-program-logo
Magyar Falu Program keretében megvalósult beruházások:

  • Orvosi eszköz beszerzés